Välja rätt rollator

Att tänka på när man väljer en rollator

TOPRO Troja 5G

Vi har skapat en Rollator guide för att underlätta för dig;

Stabilitet

Behovet av stabilitet är för många människor en av de främsta orsakerna till att överväga en rollator.

Traditionellt har det sagts att bredd och vikt bidrar till stabilitet. Vi tycker att det handlar lika mycket om konstruktionen av rollatorn.
TOPRO:s rollatorer är välkända för sin stabilitet och alla våra rollatorer kontrolleras noggrant i testlaboratoriet av våra erfarna konstruktörer, samt testas och godkänns av TÜV

Fälla ihop

Om du reser mycket eller kör bil ofta kan det vara fördelaktigt att ha en rollator som är lätt att fälla ihop.
Alla TOPRO-rollatorer är lätta att fälla ihop och TOPRO Odyssé har en unik tvåvägsvikning, vilket gör transportstorleken ännu mindre.

Korg/Shopping-väska

Med en korg eller shoppingväska är det lätt att bära varor och andra ägodelar. Alla TOPRO rollatorer levereras med en korg eller en shoppingväska. Lastkapaciteten varierar beroende på modell, från 5 till 15 kg. TOPRO Olympos ATR har den högsta lastkapaciteten. TOPRO Odyssé, TOPRO Troja 5G och TOPRO Olympos ATR har alla avtagbara väskor/korgar med lock.

Bromsar

Ett bra bromssystem ger en känsla av stabilitet, sinnesfrid och säkerhet. De allra flesta rollatorer har handbromsar. Om du vill ha extra kontroll över rollatorn när du går, eller om du saknar den nödvändiga reflexen för att reagera när bromsning krävs, bör du välja en rollator, som har ett omvänt bromssystem som TOPRO Troja Neuro.

Design/Utseende

Vårt mål är att rollatorn ska förbättra livskvaliteten och känslan av självständighet. Man ska vara stolt över sin rollator! Detta är en av anledningarna till att designen av rollatorn är viktig. En modern rollator med snygg design och hög funktionalitet har ett stort värde för dig. Dessutom är den välkända TOPRO kvaliteten viktig för många av våra kunder. Om du till exempel väljer vår  TOPRO Troja 5G  rollator kan du välja bland en mängd olika färger på chassit, samt ett matchande mönster på korgen/shoppingväskan.

 

Tillbehör

Om du använder rollatorn varje dag kanske du vill att den ska passa många olika behov och situationer. Då är det fördelaktigt att välja en rollator som kan levereras med extra utrustning. Se vårt breda utbud av tillbehör  på vår hemsida eller i vår katalog.

 

 

Hjul

Stora hjul gör det enklare att ta sig fram på tuffa underlag, till exempel kullersten eller grusvägar. Om du behöver använda rollatorn mycket utomhus rekommenderar vi TOPRO Olympos ATR.

 

Vi erbjuder olika typer av hjul till  TOPRO Odyssé,  TOPRO Troja 5G  och TOPRO Olympos ATR, där vissa kan vara mer lämpade för inomhusbruk, medan andra, såsom terränghjul och dubbdäck, är anpassade för utomhusbruk.

 

Storlek och vikt

Se till att rollatorn passar din höjd. En tumregel är att handtagen på rollatorn ska vara i nivå till handlederna när du står rak och armarna är något böjda vid armbågarna (ungefär 20–30 graders vinkel). De flesta rollatorer finns i två eller tre olika storlekar.

 

Breda rollatorer kan ofta kännas mer stabila än smala, men detta beror också på konstruktionen av rollatorn. Var noga med att kontrollera att rollatorn inte är bredare än dörröppningarna i ditt hem.

 

Tänk också på att en tyngre och större rollator är svårare att flytta in och ut ur fordon.